top of page

Naše poslanstvo

Zavod Viden je pridobil svoje ime iz dveh razlogov. Človek je “viden”, ko postavlja mejnike in dosega svoje cilje. Ker si želimo, da bi s pomočjo našega delovanja vsak posameznik postal “viden” in torej dosegel svoj potencial, nam je beseda hitro prirasla k srcu. Poleg tega beseda "viden" v danščini pomeni znanje. Širjenje znanja pa je v srčiki našega poslanstva.  

 Poslanstvo zavoda Viden je spodbuditi ženske k radovednosti in želji po odkrivanju tistih področjih, kjer so slabše zastopane. Poleg nabiranja novega znanja želimo okrepiti tudi njihovo samozavest in občutek samospoštovanja. Verjamemo, da bodo ženske, s tem ko se bodo seznanile z novimi, stereotipno “moškimi” področji, spoznale, da ni meja, kaj lahko počnejo in kaj zmorejo.

Naša ekipa

Ženski, ki stojita za ustanovitvijo Zavoda Viden sta Špela Mihelin in Teja Pirnat. Pravnici, ki sta se spoznali v času študija in takoj prepoznali skupno strast do dela, ki družbo spreminja na bolje. Svoje želje in vizije sta začeli uresničevati z ustanovitvijo Zavoda Viden, preko katerega želita ženske spodbuditi, da se neustrašno borijo za svoje cilje.   

Oko Viden pattern.png
2021_10_Zavod_Viden_foto_David_Savli-53.jpg

Špela Mihelin

Špela je mlada pravnica, ki se stalno sprašuje, kako lahko s svojim znanjem svet spremeni vsaj malce na bolje. Ima neverjeten občutek za sočloveka, stisko posameznikov zazna brez besed. Poleg dela v pravni pisarni, svoje pravno znanje deli tudi z žrtvami nasilja in pripadniki LGBT+ skupin.  Tudi v svojem prostem času je izredno aktivna, rada odkriva svet, se podaja na kulinarična doživetja in bere. Vsakič ko vidi štirinožne kosmatince, se ji na obraz nariše nalezljiv nasmeh. Zagotovo pa bo z veseljem spoznala tudi vas. 

  • LinkedIn
2021_10_Zavod_Viden_foto_David_Savli-147.jpg
2021_10_Zavod_Viden_foto_David_Savli-124.jpg

Teja Pirnat

Teja je ena izmed tistih ljudi, ki jih nikoli ne boš srečal brez nasmeha na obrazu.  Njeni zanimivi in raznoliki hobiji, kot so potapljanje, gledališče in igranje instrumentov, pa še dodatno pričajo o njeni ljubezni do življenja in želji po odkrivanju novih strasti. Teja je kljub svojim rosnim letom dosegla že mnogo zavidljivih uspehov. Z odliko je magistrirala na Trinity College v Dublinu, prejela obilo priznanj ter v času prvega vala korona virusa pričela s projektom Pravna prva pomoč, kjer skupaj s skupino pravnikov deli svoje znanje z ljudmi v stiski in jim nudi brezplačno pravno pomoč. Njeno življenje pa ni le polno pravnih dilem pač pa tudi oddaljenih potovanj, večerov v krogu prijateljev in družine ter prebranih knjig.

  • LinkedIn
bottom of page