top of page

Nina Džumhur, direktorica in solastnica podjetja Actinia GmbH

Nina Džumhur deluje na področju, na katerem prav zagotovo prevladujejo moški - avtomobilizem. Njena ljubezen do hitrih avtomobilov jo je pripeljala do podjetja Actinia GmbH - članico skupine Actinia Group, ki ponuja najem prestižnih jeklenih konjičkov. Pri pogovoru z njo te prevzame njena topla energija ter odločnost, zaradi katere si zaželiš, da bi jo lahko še bolje spoznal. Njeni odgovori na 10 vprašanj za vidne ženske, le še dodatno dokazujejo da je Nina zelo zanimiva sogovornica, ki življenje zajema s polno žlico!


1. Kaj vas je pritegnilo na področje, kjer sedaj delujete?


Katero področje točno? :) Če govorimo o vodstvenem delu - ta izhaja že iz družinskega podjetja. Moja delovna pot se je začela pri očetu v arhitekturi, po 4 letih pa nadaljevala v lastni režiji. Iz Slovenije se je po ločitvi nadaljevala v Belgijo in kasneje me je ravno avtomobilizem “potegnil” nazaj v Slovenijo. Autocommerce mi je ponudil pozicijo direktorja obalnih salonov Mercedes Benz. Tako sem se iz arhitekture preusmerila v avtomobilizem, kjer pa je organizacija in vodstvo ostala še vedno poglavitna dejavnost mojega dela in ostaja še danes.


2. Kaj vam je najbolj všeč pri vašem delu?


Teh zadev je več. Absolutno sem v delo samo zaljubljena in vedno izvajam delo, ki me veseli, delo s katerim se lahko poenotim.

Obožujem avtomobile. Obožujem nasmeh na človeku, ko se prvič usede v svojega novega “konjička” . Pri vseh naših panogah - ne samo pri avtomobilizmu se nam stranke konstantno vračajo in to me navdaja s srečo, saj vem da smo tako na pravi poti.


3. Kaj je trenutno vaš največji izziv?


Trenutni največji izziv je usklajevati kariero in privatno življenje. Predvsem glede na to, da je Actinia Group sestavljena iz 6-tih podjetij po celem svetu. Tukaj ne mislim zgolj “usklajevati” , ampak iz obojega izkoristiti največ kar se da. Na srečo sem dober delavec in tudi dober uživač … LOL :) Tako mi še vedno uspeva uživati tudi izven službe in si privoščiti dneve zase, za svojega partnerja in za svojo družino.


4. Kaj za vas pomeni uspeh?


Uspehov poznamo več vrst. Prvi in največji uspeh sta moja dva sinova, drugi uspeh je moj partner in tretji uspeh je Actinia Group. Uspeh zame pomeni, da si srečen v svojem delu in da te delo osrečuje. Predvsem pa je pomembno, da je cilj do uspeha postavljen zaradi nas samih in ne zaradi kazanja uspeha drugim.

Definitivno pa je tudi materialna dobrina uspeh, mislim, da če kdo trdi drugače, laže sam sebi. Pa to ni uspeh iz vidika samega materialnega “bogastva”, temveč iz vidika sigurnosti in s tem povezano varnejšega življenja.

Je pa tudi res, da ljudje imamo različne zahteve in različno postavljene kriterije za uspeh, kar je edino pravilno…pomembo je le, da so ti kriteriji realni in kot sem že rekla, postavljeni zaradi nas samih in ne zaradi okolice.


5. Kaj bi svetovali posameznicam, ki jih zanima delo na vašem področju?


Hmmmm…. Ni lahko - je pa luštno :) . Predvsem bodite BAD ASS , ampak še vedno obdržite svojo ženstvenost in seksapilnost. Kombinacija vsega tega je zmagovalna. Le kdo se lahko upre samozavestni, vztrajni in seksapilni ženski?? Skoraj nihče! Tako vam bodo odprta vsa vrata - od tu naprej pa je poteza na vaši strani.


6. Kaj je bila vaša najboljša karierna odločitev?


Več jih je bilo… težko rečem katera je najboljša. Skoraj vsaka od njih mi je prinesla izredne izkušnje in me izoblikovala do te mere kot sem sedaj… Ena boljših je sigurno odločitev, da grem na svoje.


7. Kaj je bila vaša najslabša karierna odločitev?


Da sem slepo zaupala ljudem in sem se spustila v posel z ljudmi, ki so bili dobri zgolj “na jeziku” . Kljub temu sem še vedno mnenja, da je temelj posla medsebojno zaupanje in še verjamem vanj!


8. Kako nadaljujete z učenjem in rastjo v profesionalnem smislu?


V profesionalnem smislu nas največ naučijo izkušnje, ki se tako z vsakim dnem večajo. Definitivno pa je dobro prebrati tudi kakšno knjigo, oditi na kak seminar itd…

Sama mislim da se največ naučim s sodelovanjem z zunanjimi partnerji. Saj so le ti specialisti na svojem področju in če si merodajen za učenje se naučiš ogromno zadev, ki niso ravno direktno iz smeri tvojega poklica/kariere. Tako si širiš obzorja in postajaš še boljši v celostni obravnavi vodenja podjetja.


9. Kako se motivirate, ko imate težje obdobje?


Najprej se umaknem in si vzamem čas zase. Potem o svoji stiski podebatiram s svojim partnerjem in otroci, ki pa so tudi moji največji motivatorji. Na srečo smo tudi v podjetju skupaj in tako lažje razumejo vsako težje obdobje. Včasih pa je najboljši motivator penina s prijateljicami in kreditna kartica … LOL


Se pa zavedam in sem tudi izkusila na lastni koži, da ko se ena vrata zapro, se druga odpro. In to je moja večna motivacija…


10. Kdo je vaša vzornica?


Gospa Lily Bolinger. Verjetno je ne poznate… :)

Gospa je bila gonilna sila še danes ene najbolj znanih šampanjskih hiš v Franciji. Ko je postala vdova so se ji vsi posmehovali, da kot ženska in nepoznavalka šampanjca ne bo nikoli uspela. In sploh ne v času njenih začetkov - v času II svetovne vojne.

No presenetila je vse - verjetno tudi samo sebe. Nabrala je po svojem okusu najboljše letnike njihove kleti, odšla na ladjo, potovala z njo iz Francije v Ameriko en mesec in pol, ter v Ameriki naredila največjo prodajo svojih šampanjcev. Šampanjcem je vladala od leta 1941 do 1971.

Potem pa naj kdo reče, da ženske ne zmoremo… Zmoremo vse - tudi gore premikat.

Njena izjava o pitju šampanjca je še danes med najbolj prepoznavnimi med vsemi ljubitelji te pijače:

"I drink champagne when I'm happy and when I'm sad. Sometimes I drink it when I'm alone. When I have company I consider it obligatory. I trifle with it if I'm not hungry and drink it when I am. Otherwise, I never touch it - unless I'm thirsty."


Mogoče imam pa tudi zato tako rada dobre šampanjce :)

1,161 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page