top of page

Nataša Kozlevčar, osebna finančna svetovalka

Updated: Apr 27, 2021

Mag. Nataša Kozlevčar je osebna finančna svetovalka in partnerica v družbi Vezovišek in partnerji. Za seboj ima več kot dvanajst let izkušenj in uspešnega svetovanja na področju finančnih naložb.


1. Kaj vas je pritegnilo na področje, kjer sedaj delujete?


Bila je izkušnja, ki sva si jo delila z očetom, ko sem bila še študentka. Šla sva namreč v nakup izvedenih finančnih instrumentov in ugotovila, da se ljudje v eni od borznih hiš učijo na najinem denarju. Takrat sem si rekla, da se na tem področju izobrazim, da bom v prihodnje lahko zase sprejemala boljše odločitve.


2. Kaj vam je najbolj všeč pri vašem delu?


Razgibanost in večno učenje. Največjo dodano vrednost lahko dodamo, če nam stranke popolnoma zaupajo svojo situacijo. Tako lahko res upoštevamo vse, ko se lotimo načrtovanja. Delo skrbnika premoženja pa pomeni dolgoročno medsebojno sodelovanje, v katerem smo skupaj v dobrem in manj dobrem. Ključ je, da stranko pripeljemo do cilja. Nas pa stranke stalno preizkušajo, sprašujejo, komentirajo … Tudi zaradi njih smo danes tu, kjer smo. Hvala.


3. Kaj je trenutno vaš največji izziv?


Čas. Prehitro teče, glede na vse, kar si želimo uresničiti.


4. Kaj za vas pomeni uspeh?


Vsekakor najti ravnotežje med delom in osebnim življenjem. Sama izredno uživam tako v delu, ki ga opravljam, kot tudi v preživljanju prostega časa doma, z ožjo in širšo družino, kar je nekaj najlepšega in bi privoščila vsakomur.


5. Kaj bi svetovali posameznicam, ki jih zanima delo na vašem področju?


Da iščete vedno najboljše mentorje, od katerih se lahko učite in da same neprestano vlagate čas v svojo osebno rast. Namreč, delo osebnega finančnega svetovalca in skrbnika premoženja je povezano s poznavanjem finančnih trgov, a je še veliko stvari morda celo bolj pomembnih: hitrost, osebna stabilnost, dostopnost, razumevanje celostne osebne situacije stranke in poznavanje finančne psihologije. Slednje je tisto, kar je najpogosteje spregledano, saj so čustva eden največjih zaviralcev donosov. In ti si tisti, ki človeka primeš za roko in ga pelješ skozi minsko polje čustvenih odločitev, vse do cilja, bi rekel naš Mitja Vezovišek.


6. Kaj je bila vaša najboljša karierna odločitev?


Dejansko imam dve! Prva je, da sem se preizkusila v različnih panogah: bila sem zaposlena v oglaševalski agenciji, nato sem se zaposlila v podjetju, kjer smo optimizirali procese v podjetjih, in šele tretja zaposlitev je bila v finančni branži. Tako sem dobila širino, ki mi danes pride zelo prav.

Druga pa, da sem zbrala pogum in se odločila za samostojno pot. No, v tistem času je pristopil k meni Mitja Vezovišek in tako se je zgodilo, da sem se praktično takoj podala na partnersko pot, kjer si delimo izkušnje štirje partnerji, ki smo si med seboj precej različni, a željni učenja, rasti … s čimer lahko pomagamo sebi in hkrati tudi podpremo ljudi, ki nam zaupajo. In to je tudi tisto, za kar živimo danes.


7. Kaj je bila vaša najslabša karierna odločitev?


Je ni bilo. Vsaka izkušnja mi je dala nekaj dobrega, kar me je popeljalo naprej.


8. Kako nadaljujete z učenjem in rastjo v profesionalnem smislu?


V podjetju imamo vsi partnerji dolžnost, da se učimo od 4 do 5 ur na teden. To zajema branje, prijave na webinarje, izmenjavo izkušenj s sodelavci in tujimi neodvisnimi osebnimi finančnimi svetovalci. Smo namreč člani FEIFA organizacije, ki je največja evropska organizacija za neodvisno finančno svetovanje. Prav tako pa smo manjšinski lastniki v IT podjetju, kjer razvijamo platformo za svetovalce v Evropi. S tem smo se še pobliže spoznali z digitalizacijo, ki je dandanes še kako pomembna in delamo korake tudi v tej smeri.


9. Kako se motivirate, ko imate težje obdobje?


Motivacija je od nekdaj v meni. Zato sem res hvaležna. Enostavno se zbudim v jutro polna optimizma in že grem svojim ciljem naproti, ki si jih običajno zastavim dan prej. Če naletim na oviro, pa grizem toliko časa, da najdem/o rešitev. Je pa res, da je za vse to potrebna energija, ki pa z leti pojenja. Ključ je, da veš, kaj ti polni baterije in da se temu ne odpoveš, tudi ko je pre/malo časa.


10. Kdo je vaša vzornica?


Nimam ene osebe, ki bi jo izpostavila. Največ sem se v življenju naučila od svoje družine. Najprej od očeta in mame, saj smo se doma odkrito pogovarjali praktično o vsem. Tudi financah. 😊 Danes pa lahko rečem da od otrok, ki so moje ogledalo, in od moža, ki je moja desna roka in me podpira pri vsem, kar počnem, a hkrati tudi sooči, če ima občutek, da sem »ušla« iz ravnotežja. 😊

204 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page